Библиотеки

bibliotecas_200_

Милиони луѓе од Латинска Америка и Африка никогаш не може да се чита книга.

На децата да имаат пристап до образованието и културата ќе биде основа што ќе го промени.

Вашиот придонес треба да продолжат помагање.

Многу библиотеки им овозможија на НВО Altamiros или сме дале поддршка (Испорака на материјал, специјализирана библиотека поддршка, итн)во Латинска Америка. Неколку примери се:
Образование и тренинг центар за здравствена SERVER. Состојба на Чиапас, Мексико. SierraLa Candona. 1 училиште. Библиотека стручна помош.

AFRANEC. Заедница afrocaucana на регионот на Андите Колумбија. Cajibio, Popayán, Колумбија. 60 училишта. Библиотеки и училиштето и заедницата.
Фондација CHIYANGUA. AAMA. Alto Perené (Selva amazónica), Perú. Единица Андите Амазон. Домородните Ashaninkas. 3 escuelas. Библиотеки и училиште, промовира читањето и математика: Cajibioучилиштаn, КолумбВисока PerenécuАмазон џунглатаоПеруи и училиштето и заедницата. Alto Perené (Selva amazónica), Perú. Единица Андите Амазон. Домородните Ashaninkas.

Црни жени во Колумбија, Во близина на брегот на Колумбија Каука. Училиштето и заедницата библиотеки, промовира читањето и математика.
YAKAY NUKANCHIK, Colegio.Centro тријазичен образование за домородните
Chimborazo, Еквадор. 1 училиште. Училишната библиотека, промовира читањето и математика.
Црни жени на Еквадор.Смарагди, Еквадор. 5 училишта, заедници. Училишните библиотеки, промовира читањето и математика.
Автохтони и Garifuna на Хондурас. 45 училишта, заедници. Заедница библиотеки, писменост.
НАДЕЖ ГРУПА . Здружението на малтретираните жени и напуштени. Здружението на жени: "Jatary Wuarmy" Јуниор. На камфор 722 Лос Ficus, Санта Анита, Перу. 1 училиште. Овозможување на заштита, и библиотечни материјали,.
FACADI. Здружение на инвалидни. Фондацијата за отвораат патишта на разликата-FACADI: Богота, Колумбија. 1 група.
Fadi Пери-урбани соседства и руралните заедници. Сукре, Боливија. 6 училишта. Библиотеки, писменост.
Giraluna. Заедница градинка, сиромашните квартови на Најроби. Општински округ 31. Монтевидео, Уругвај. Рехабилитација на училиште, библиотека, писменост. 3 училишта
Библиотеки и училиште, промовира читањето и математика.
INREPEP. Мултидисциплинарен организација за поддршка на сиромашни сектори во Арекипа. Arequipa, Перу. 9 училишта. Библиотеки.
SALHOM. Работа со жени и деца на Андите: Huancavelica, Puno, Apurimac и Ayacucho. Перу. 16 училишта, групи, Библиотеки и писменост.
IHDER : Хондурас Институтот за рурален развој. Културен развој во селата Taulabé, маргинализираните и индијански племиња. Мобилни библиотеки, позајмување на книги, concursos.Taulabé, Хондурас.
УЧИЛИШТА ГРАДОВИ HUANCAYO / Млекарницата. Групирање 43 училишта. Huancayo, Junin, Перу. Обука на наставници и развој, библиотеки, Читање и математика.
PROAM: ПРОЕКТ придонесле Huancavelica. Културниот развој на децата во Андите. 28 училишта, неколку заедници. Библиотеки, културен центар, книжевна и научна натпревари, итн. Huancavelica, Перу.
CEBE-повеќенаменска. Специјални Едукативен Центар, 150 екстремната сиромаштија студенти. Рехабилитација, специјалните библиотеки, кафетеријата. Huancayo / Tambo, Перу.
УЧИЛИШТА во Хондурас. Неколку училишта во областа. Colegio "Жозе Тринидад. Колеџ "Рамон Роса. Колеџ "Фонтаната на животот. Colegio Модесто Рохас. Центар "Куќа на детето", Franciscans. Неколку други. Ученици 3.670 студенти. На Ceibay Taulabé, Хондурас. Училишните библиотеки, писменост, промоција на математиката и јазикот.

Гватемала. Quiche област, Тана село и околните области. Град Uspantán. Гватемала Сити. Населението 12,430 деца и млади. Играчки, книги, библиотеки, програми за описменување, итн.
SIAB Групирање училишта во Еквадор. Училишните библиотеки.

VILLA Ел Салвадор. Културен центар за 12.000 деца / млади култура, библиотеки, занаети училници, рекреативни, итн. Вила Ел Салвадор, Вар, Перу.

Добредојдовте дома во Лима и кока-расте долините на Perú.Bibliotecas и настава. 760 деца / како. Перу.
Руанда: Kivumu градови и Mugina. Библиотека проект за градење, настава помош, хранење на прегладнети. 2.305 деца. Руанда, Африка .

Мобилни библиотеки. Развој на мобилни библиотеки, Приказни, итн. во предградијата на Лима. Соработка со училишни чанти.