Микро

microempresas_esc_vaqueros_200_microempresa1

Карлос е во состојба да го запре трговијата со дрога. Поддршка Altamiros е дозволено да имаат свои млечни. Постојат многу луѓе кои, како Карлос, сакате да го смените, започнат свој сопствен самовработување и достоинствен и чесно; но сметаат дека е невозможно да се добие потребните ресурси.
Од вашата донација е расипано постави бизнис, кој на самовработување 10 луѓе.
Altamiros, одобрена или успеа микро и повратни грантови, доволно да се направи инвестиции. Покрај подготовката на нивните бизнис план и го олеснува обука кое се бара.
Еден од нашите најновите проекти за обука за самовработување е Altamiros Каубојс училиште Afranec (Cajibio, Popayán, Колумбија).
Други микро и трчањето се: Предиво Работилница и храна куќа “Huancalt” (Huancayo, Перу). И двете се извор на самовработувањето кај мајките на децата различни (Даунов синдром де, парализа, слепило) екстремната сиромаштија.
Коли третира во Huancayo, јадење улица, итн, се добри примери на добра пракса.