Различни деца

ninos_diferentes_200

Деца различни (Даунов синдром де, со аутизам, слепило, парализирана,…) се заборавени од Латинска Америка и Африка.
Нивната физичка или ментална, во комбинација со екстремната сиромаштија живеат, го прават тоа невозможно за социјална интеграција.
Нејзините веројатно крајот неухранетост, на улица и просат.
Во Huancayo / Ел Tambo (Перу) Ong Altamiros рехабилитација работи во дефектологија центар (CEBE-Polivalente):е овозможено посебен библиотека и модернизирани училиштето кантина.
Спонзорираме различни дете, екстремно сиромашните. Со 10 месечно ќе се поддаваат правилно, tendrá пристап до обука, може да се интегрира во општеството и да биде здрав, среќен дете.
Други проекти во тек се:
Во соработка со Здружението на инвалидни Junin (Рутина), ние опслужуваме 450 различни деца на Junin (Перу).
Исто така,, Ние се дејствува во Богота (Колумбија) во соработка со отворен пат на разликата (FACADI). Во Хондурас, градовите како La Ceiba.