Поддршка за училиштата

escuela-en-boliviaПостојат многу училишта како оваа во Боливија. Нема клупи, фиоки, наместо на столици, без осветлување.

Само господар има книги. Ниту државата, ниту од семејствата имаат буџети за деца со училиштен прибор.

Вашиот Донацијата ќе се стави ова училиште и даде на децата учебници и други школски прибор.

Ова се некои од активностите што Ong Altamiros е во тек во Latinamerica:

НАДЕЖ ГРУПА . Здружението на малтретираните жени и напуштени. Овозможување на заштита, и библиотечни материјали,.
Giraluna. Заедница градинка, сиромашните квартови на Најроби. Општински округ 31. Монтевидео, Уругвај. Рехабилитација на училиште, библиотека, писменост.
CEBE-повеќенаменска. Специјални Едукативен Центар, 150 екстремната сиромаштија студенти. Рехабилитација, кафетеријата. Huancayo / Tambo, Перу.
AFRANEC. Заедница afrocaucana на регионот на Андите Колумбија. Cajibio, Popayán, Колумбија. 60 училишта. Заедницата и училиштето Материјали.
Фондација CHIYANGUA. AAMA. Висока Perené (Амазон џунглата), Перу. Единица Андите Амазон. Домородните Ashaninkas. 3 училишта. Училишен прибор.
Cajibio, Popayán, Колумбија. 60 училишта. Заедницата и училиштето Материјали.
Гватемала. Quiche област, Тана село и околните области. Град Uspantán. Гватемала Сити. Населението 12,430 децата и младите. книги училиште ymaterial.
VILLA Ел Салвадор. Културен центар за 12.000 деца / млади култура, библиотеки, занаети училници, рекреативни, итн. Вила Ел Салвадор, Вар, Перу.