Играчки и музика

reparto_juguetes_uspantan222c2ba-foto-de-juguetes-y-musicaДецата треба да се игра, уживаат, бидат среќни.

Во Altamiros соберат илјадници на нови и користени играчки за да го испратиме од најсиромашните области на Латинска Америка и Африка.

Примери на акции се: Перу во Tambo и Huachac, La Ceiba во Хондурас, Гватемала и Дакар во Сенегал, разликата во Тана.

Нашата награда се гледаат лицата на илузијата на илјадници деца,во многу случаи, , никогаш немаше играчка во рацете.

И во овие програми се вклопуваат вклучување на деца / како со посебни потреби

Тоа Donas многу играчки или да направите придонес ќе придонесе за среќа и здрав развој на екстремно сиромашните деца.

Исто така, здраво слободни активности организирани со цел да се укине многу деца на улица.

Прекрасно пример е “Симфонискиот оркестар на децата / младите Huancayo” (Перу).Altamiros има дадено сите музички инструменти и ја има поддршката и да се поттикнат necesario.Ya имаат понудено своите први концерти кога ќе го видам нејзиниот прв албум?